Voor mij nooit geen kabel TV meer!

 

cutDe afgelopen maanden heb ik de prijs van mijn Ziggo abonnement alleen maar zien stijgen. 2 euro er bij en hup een aantal maanden later weer.  Ik ben er wel een beetje klaar mee. Wat ik wil is internet. En alleen internet. Ik bepaal zelf wel wat ik kijk of doe. Dus daarom heb ik mijn  Ziggo de deur uit gedaan. Waarom bepalen die providers wat ik wel of niet moet afnemen? Het is toch belachelijk dat je voor internet only alleen terecht kan bij de reguliere (a)(v)DSL providers? KABEL internet MOET verkocht worden met televisie.Terwijl ik zelf wel bepaal wat ik kijk….te treurig.

De komst van KNIPPR heeft dat alleen maar makkelijker gemaakt! Ik heb een internet only abbo en daarnaast kijken mijn kids Youtube en heb ik voor mijzelf een KNIPPR abbo. Lekker makkelijk. Als ik er genoeg van heb zeg ik het gewoon op, en op mijn ATV4 heb ik een top beleving. Geen dure pakketten met allemaal geklooi dat het de eerste maanden goedkoper is en dat ik daarna weer de hoofdprijs betaal. Even een zender proberen? Geen probleem!. Ik weet waar ik aan toe ben. Pauzeren, Begin gemist en 7 dagen terugkijken! Wie neemt er nog op tegenwoordig. Het feit dat het nu bij KNIPPR mogelijk is om op de ATV4 ook te spoelen wanneer nodig (bij de zenders waar het mag) zorgt er voor dat ik mij volledig vrij voel.

IK  BEPAAL WAT IK KIJK OF DOE!

Af en toe zet ik een zender aan of uit en dat werkt perfect! gewoon eens kijken wat er er nieuw is, en als het mij niet bevalt even uitzetten. Ik wil niet betalen voor waar ik niet naar kijk!

Ik ben er van overtuigd dat traditionele TV zoals dat nu bekend is op zijn gat gaat. Waarom dat geklooi terwijl je zelf gewoon TV kan kijken door het installeren van een app? Zo eenvoudig moet het zijn. Geen gekloot met een set-top box die niet vooruit te branden is. Ik bepaal zelf wel waar ik op kijk.

Het is klaar met de kabel!

2 Comments

 • Marco zegt:

  Het is alleen jammer dat Knippr nog steeds een vaste basisbundel geeft. Ideaal zou zijn als je echt alles zelf kon kiezen. Maar ik denk dat daar wellicht wettelijke eisen achter zitten (of iets met rechten in ieder geval).
  Ik heb nog wel een gewoon TV pakket, omdat ik nog wat zenders kijk voor sport (veldrijden en wielrennen). Zodra de vlaamse zenders in knippr komen gaat bij mij ook de TV de deur uit.
  Kids kijken hier ook ofwel netflix of youtube, gewone TV is er niet bij.

  Ik gebruik zelf een Chromecast voor knippr. Heb een stel ATV3 (die dan weer vooral voor netflix gebruikt worden). Twijfel nu eigenlijk tussen de ATV4 of de nieuwe nVidia Shield voor de woonkamer setup.

 • Marcel zegt:

  Ik heb naast de Apple TV4 in de andere kamers een chromecast. Lekker makkelijk ook voor de kids als ze willen youtube-en of netflix-en op hun kamer. De apple tv staat in de woonkamer en draait naast KNIPPR ook Netflix en Youtube, en daarmee kunnen wij ons goed vermaken. Voor alledaags gebruik is die Apple TV toch wel ideaal, ook met die afstandbediening. Middels CEC is het mogelijk om tegelijk de tv uit of aan te zetten en het volume regel ik er ook mee. Laatst ontdekte ik dat het ook mogelijk is mijn afstandbediening van de TV aan te melden op de Apple tv.

  Ik mis ook wel een aantal zenders hoor, maar het geeft gewoon een goed gevoel dat ik zelf in control ben. Laatst nog baanwielrennen in Engeland gekeken op Eurosport 2. Even aangezet, en 1 minuut later zit je te kijken. Zodra je het weer zat bent probeer je gewoon weer wat anders. Ik zit er nu een tijdje en wil eigenlijk niets anders meer. En wat ik gezien heb is dat er continue zenders en functies bij komen. Zo is vooruitspoelen op de zenders waar het kan op de apple tv echt een uitkomst. Ik merk dat ik steeds meer en meer TV kijk naar wat ik wil en ook wanneer. Het 20:00 uur journaal kan namelijk ook om 20:15 uur. Nee, voor mij echt nooit meer zo’n trage tv doos onder mijn tv. Ik kijk uit naar de eerstvolgende prijsverhoging van Ziggo 🙂

Leave a Reply